22 Ocak 2010 Cuma

Anti-otoriter haber, yorum ve tartışma dergisi Asiye'nin 2. sayısı çıktı, çıkıyor!


























Sınıf savaşımı, doğa savunma ve hayvan kurtuluş mücadeleleri, kadın ve LGBT direnişleri, hükümetler, devletler ve faşistlerle tutuşulan kavgalar, tutsaklarla (sağlıklı veya hasta) dayanışma, Kürt direnişi, serhildan ve anarşistler, Direnistanbul raporu, domuz gribi, çalışmaya karşı genel greve, anarşizm ve grev, Venezüela’ya dair anarşist bakış, taş atan çocuklar, Chavez'in soytarısı Chomsky, İranlı eşcinseller, Fransa'dan güncel rapor; squatlar ve mekanlar, 90'larda Kürdistan'da çocuk olmak, Zeynep Celalyan yaşayacak, Soru(n)mlu vatandaş ve belediyeler, hayvan hakları ve yeni aydınlanma, Anarşist hareket, 2/5 BZ, Devlet-Ordu-Polis-Faşist terörü, doğanın yanıtı ve çöküşün semptomları, çevre STK'ları ne yapmak istiyor?, Bilginin toplumsallaşması ve okulsuz toplum mücadelesi, kentsel dönüşüm başka bir sürgün ve reklamlar....
Derginin basılı kopyaları şimdilik İstanbul'da aşağıda adı yazılı olan mekanlarda mevcut...Özellikle başka illerde derginin dağıtımını yapacak gönüllü arkadaşlar arıyoruz. Keza İstanbul'da dergiyi rahatlıkla koyabileceğimiz gözümüzden kaçan yerler varsa, lütfen tavsiye ediniz. Bunun için bizimle irtibat kurunuz. Herkese yetecek kadar dergimiz var.

21 Ocak 2010 Perşembe

Popülerleşen “om” sesi bağlamında Stockhausen’in İki Piyano ve Elektronikler İçin Mantra (1970)’sı



Özge Ç. Denizci

Yüzümüz doğuya, uzak doğuya dönük, ‘om’ sesi kulaklarımızda ve ağzımızda, yaşamımızın anlamsızlaştığı bugünlerde kendimizi bulmak için hayata tutunmaya çalışıyoruz. Hemen hergün bir biçimde Uzakdoğu’ya ait terimlerle yüzyüze kalıyoruz. Yoga, tai chi, mantra hatta bazen trans halinde “ommmm”, “hari om”.
‘Batı’ için değilse de burası için bu sözcükler yeni sayılabilir ve tüketilmeye de hazır. Beatles’dan, (en azından ‘Mothers and Invition’ zamanlarından vokal tavrı olarak bile öyle denebilir) Zappa’ya oryantal üslüplar kulağımıza taşınmıştı. Eh 70’li yıllar ve caz-oryantal esinlenmeleri de unutmayalım.